HILLARY UJJONG: MOSTANTÓL A ÍR MAGZATOK SINCSENEK BIZTONSÁGBAN

2018-06-23T13:11:04+02:002018. június 23.|Abortusz|

Hillary Clinton volt amerikai elnökjelölt Írországban beszédet mondott, amiben megköszönte az európai nemzetnek az abortusz legalizálására irányuló szavazásért. Mint ismeretes, az ír nép nemrégiben megszavazta az abortuszt tiltó alkotmánymódosítás eltörlését.

Clinton már régóta úgy gondolta, hogy az abortusznak alapvető emberi jognak kell lennie, és azt mondta, hogy az a törvény, ilyen jogokat támadt.

Megköszönte az ír népnek, hogy a törvényes abortuszra szavazott.

30 perces beszédében Clinton asszony elmondta, hogy nyomon követte a népszavazás előtti eseményeket és “látta az íreket, akik hazatértek, hogy szavazzanak a világ minden tájáról”.

“A szavazás napján a világ egyik legszigorúbb törvényét felborították 18-25 évesek, akiknek közel közel 87% -a igennel szavazott.”

“Példát mutattak egy olyan kormánynak, amely a nép feje felett hozott döntéseket.”

Clinton nem említette azt az aggodalmat, hogy a keresztény kórházak és orvosok kénytelenek lesznek meggyilkolni a magzatokat. Az ír vezetők azt állították, hogy az abortusz legalizálása a “választásról” szól, de most ragaszkodnak ahhoz, hogy a katolikus kórházak kénytelenek legyenek elvégezni azt.

Clinton nem tett említést arról sem, hogy az ír politikusok hogyan igyekeznek biztosítani a Down-szindrómás gyermekek számára az abortuszokat. Olyan jogszabályokat fontolgatnak, amelyek lehetővé tehetik halálos megkülönböztetést olyan fogyatékossággal élő újszülötteknél, mint a Down-szindróma. A javaslat legfeljebb 12 hétig legalizálhatja az abortuszt, és a legkülönbözőbb körülmények között 24 hétig .

Hillary Clinton

A  volt elnökjelölt sajnálja, hogy az Ír Egészségügyi Miniszter, Simon Harris, többször állította, hogy javaslata nem teszi lehetővé az abortuszokat a fogyatékosság miatt. Azt mondta, hogy ellenezni fogja az abortuszok tilalmának ilyetén módosítását.

Forrás: LifeNews.com

Kapcsolódó: Az ír népszavazás a demokrácia szégyene