AZ ÍR NÉPSZAVAZÁS A DEMOKRÁCIA SZÉGYENE

2018-06-23T13:50:30+02:002018. május 29.|Abortusz|

Pénteken Írország is elesett. Az ír szavazók 66,4 %-a a 8. alkotmánymódosítás visszavonása, tehát a születendő életek védelmének megszüntetése mellett szavazott, ezzel az abortusz nagyon extrém liberalizációjára mondva igent. Nem tudjuk, ír barátaink sem tudják, hogy mi lesz a következő lépés. Ez most a gyász időszaka. Amit viszont tudunk, hogy nem fogjuk föladni a harcot a legvédtelenebb, legártatlanabb gyermekekért, mert nincs az a népszavazás, ami legitimmé tenné az ártatlan és védtelen gyermekek életének kioltását.

Ahogy David Quinn, az egyik ír életvédõ publicista fogalmaz: “Ha az eredmény 99-1 lett volna, akkor is az lenne a helyzet továbbra is, hogy a születendõ gyermeknek morális joga van az élethez, még ha a törvény azt most meg is tagadja. Továbbra is rá kell mutatnunk ennek az új törvénynek az igazságtalan természetére”.

Kérem, hordozzuk továbbra is imáinkban Írországot, az ír babákat, anyákat, apákat, családokat, és a magyarokat is!

Egy abortuszért a legtöbb esetben nemcsak az anya a felelős, hanem sokan mások is a szűkebb és tágabb környezetéből, illetve az orvosok és a döntéshozók közül. Pénteken minden egyes írországi abortuszért felelőssé váltak azok, akik a születendő gyermekek alkotmányos védelmének eltörlése mellett szavaztak. Bár nagy különbség, hogy Magyarországon az abortuszról nem a magyar nép döntött, a mi felelősségünkről is érdemes elgondolkodnunk, amennyiben elfogadjuk a szabad abortuszt és szemet hunyunk fölötte.

A Vatican news-nak adott interjú: folytatjuk a harcot

Szomorú szívvel:
Zaymus Eszter
és a CitizenGO csapata

Kapcsolódó: Minisztertanácsi rendelet az ország megrokkantásáról

Életvédők a Terc című műsorban