NEM KELL FÉLNI A HOMOFÓBIA VÁDJÁTÓL

2018-07-02T11:22:03+02:002018. július 1.|Általános hír, Szexuális devianciák|

A kormánynak a jövőben is határozottan ki kell állnia a házasság értékei mellett – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton Kaposváron, a Református Egyházi Napok – Dunántúl egy fórumbeszélgetésén. Novák Katalin kijelentette, hogy a homofóbia vádjától való félelem miatt sem torpanhat meg a logika a genderlobbival szemben, valamint a gyerekszülést emberi jogként beállítókkal szemben felhívta a figyelmet a gyerekek jogaira.

A Családok éve alkalmából rendezett ökumenikus fórumon kijelentette az államtitkár: a család szerepe az élet továbbadása. Stabilan kell állnunk a jövőben is a házasság értéke mellett, mert fennáll a veszély, hogy amikor

“egy maroknyi kisebbség jogaiért harcolnak egyesek, elfeledkezünk a többségről”

– mondta. Az államtitkár hozzátette, vannak fenyegető jelek, amelyek próbálják megbontani a család szentségét, bár ezek nem jellemzőek a világ egészére, és a média által jelentős mértékben felnagyítottak.

Amikor az élet továbbadásának szentségéről, a férfi és nő házasságban betöltött szerepéről, hagyományos férfi és női szerepekről beszélünk, a nyilvánosan szereplők óvatosan fogalmaznak, mert félnek attól, hogy a homofóbia vádjával illetik őket, akkor is, ha a legegyértelműbb összefüggéseket mondják ki – világított rá a furcsa helyzetre. Példaként hozta, hogy ha a meleg párok örökbefogadási jogáról van szó, megtorpanni látszik a logika, ezért bátorságra buzdította a jelenlévőket, mert

“szabad bátran beszélni nyilvánvaló kérdésekről.”

A GYEREKEK JOGAI ROVÁSÁRA KÖVETELNEK SAJÁT „EMBERI JOGOKAT”

Novák Katalin

Novák Katalin ugyancsak a kifordított logikára mutatott rá azzal kapcsolatban, hogy sokan emberi jogként kezelik, hogy egy nőnek legyen gyereke, holott valójában a gyereknek van joga ahhoz, hogy legyen édesanyja és édesapja. Nem szabad elfeledkeznünk a többségről, amelynek értékei és a gyerekvállalás mellett határozottan ki kell állni; a családhoz kell egy nő és egy férfi, és pont elég hozzá egy nő és egy férfi – fogalmazott. Az államtitkár a tiszta vízhez hasonlította a családot: bár az üdítőitalokat sokat reklámozzák, a vizet enélkül is minden gyerek szereti.

A fórumon Márfi Gyula veszprémi érsek többek között arról beszélt, hogy van pozitív és negatív másság. A fiú más, mint a lány, ez pozitív másság, ma ezt el akarják törölni. Az egynemű partnerek nem alternatívái a házastársaknak – mondta. Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke európai álmodozásnak nevezte, hogy az állam majd mindent megold, a tisztességes kormányzatok viszont már nem állítják, hogy mindent megoldanak a családok helyett.

Forrás: MTI
                        Istentisztelet a pride ellen