MENNYIBE KERÜL EGY BABA?

2018-05-17T13:58:59+02:002018. január 31.|Abortusz|

Félsz, hogy sokba kerül a gyerek? Nem kell. Szülés után után ugyanis még több pénzt kapsz, mint a mostani bejelentett fizetésed. Sőt. Akár a dupláját, mint a mostani fizetésed. Mutatom, hogyan.

Ha ide kattintasz, forintra pontosan megtudod, mennyi pénzre számíthatsz normál esetben.
https://www.profession.hu/kalkulatorok/gyes
Ehhez jön még a családi pótlék, családi adókedvezmény, gyed extra, amit a kalkulátor nem számol, de én alább leírom, mennyi. (Ha kevesled a pénzt, számolj a párod vagy anyukád fizetésével, mert úgy is meg lehet már oldani. ?

Ha úgy gondolod, hogy ez nem elég, akkor a megszületett baba 6 hónapos korától akár visszamehetsz dolgozni 4,6, vagy 8 órában, és a GYED mellé még kapsz annyi összeget, mint amennyit dolgozol. Pl. ha korábban 100 ezret kerestél nettőban, a GYED 90 000 Ft, plusz még ha visszamész 8 órában, akkor 190 000 Ft!

Ha az első években inkább a babával maradnál, akkor is van egy legális “trükk”, amivel megnövelheted a korábbi fizetésed. Ha az apukának jobb a fizetése, mint neked, akkor a baba 6. hónapja után érdemes papíron elmennie neki gyed extrára. Ez azt jelenti, hogy dolgozik ugyanúgy bejelentve annyit, mint korábban, viszont emellé még kapja az ő fizetése után számolt GYED-et is, ami több, mint amit neked adnának.

Ha a párod nem dolgozik és te sem, mert pl. még tanultok, akkor is van egy remek hírem: anyukád elmehet papíron vagy akár ténylegesen is CSED-re, GYED-re és akár GYES-re is. A baba 3 éves koráig, és akkor ő kapja az ő fizetése után a fenti juttatásokat.

És ez még nem minden!

Már most, a hasadban lévő babára kérhetsz egy igazolást a nőgyógyászodtól, mellyel havonta családi adókedvezményt érvényesíthetsz (vagy anyukád, vagy a párod) . Ez betöltött 12. hét után jár: első gyermek esetén 10 000 Ft, kettőnél 30 000 Ft, háromnál 99 000 Ft. (Ketten is érvényesíthetitek, te és a párod).

Ehhez jön minden esetben a családi pótlék, ami mindenkinek jár: egy gyermek után 12 200Ft, kettő után 26 600 Ft, három után 48 000 Ft.

(Tehát pl. ha hármas ikreket vársz, csak a családi adókedvezmény és családi pótlék 147 000 Ft! Ez már egy keresetnek megfelő összeg, a gyerekek legalább 18 éves koráig, vagy ha továbbtanulnak, akkor tovább.)

Szóval lesz mit enni a gyereknek. ?

És még mindig van ?

Ha bárki dolgozik a családban – te, a párod, az anyukád, apukád vagy a párod anyukája vagy apukája, akkor mindenképpen érdemes beiratkozni valamelyik egészségpénztárhoz, mert évente
fejenként akár 150 000 Ft adókedvezmény jár. Csak ezt kevesen tudják. A gyakorlatban ez úgy működik, hogyha egészségpénztári számlát nyitsz, akkor minden egyes pelenka, popsikrém, gyógyszer, stb. után visszaigényelhetsz 20 százalékot. Nemcsak magad után, hanem az egész család, nagyszülők, stb. után!

Magyarul ez olyan, mintha minden egyes dologból, amit a babának veszel, vagy pl. gyógyszert a családnak, 20 százalékkal olcsóbb lenne.

Csak egészségpénztári számlát kell hozzá nyitni. (Ha lakáshiteled van, arra is jár a 20 százalék kedvezmény).

Bővebben itt: http://kiszamolo.hu/tudj-meg-mindent-az-egeszsegpenztarakrol/

Ha egyetemista vagy, menj be a HÖK-re adnak pár tízezer Ft egyszeri támogatást, illetve anyukáknak van olyan lehetőség, hogy papíron nappali képzésen maradsz, de a gyakorlatban két félévig úgy végezheted a szakot, mintha levelezés lennél. Nézz utána a diplomás gyednek is! ?

A helyi önkormányzattól is lehet pártízezer Ft-ot kérni a baba után, ez településenként változik.

És – TÁ DÁM – még mindig van!

Ha szép házban szeretnél élni, akkor a CSOK már egy gyerek után is jár, és használt lakásra is.

A gyermekek számától és attól függően, hogy használt lakást vagy újat szeretnél-e, 600 ezer Ft-tól akár 10 millió Ft VISSZA NEM TÉRíTENDŐ támogatást kaphatsz! (Ha neked még nincs kereseted, akkor pl. a szüleid is igénybe vehetik a babád után).

Ha bármi kérdésed lenne, vagy személyre szabott számítást szeretnél, akkor írj a mikesnoemi@gmail.com címre, és ingyen kiszámoljuk neked, pontosan mennyi pénzre számíthatsz és mit lenne érdemes igénybe venned.

Szóval pénz az lesz bőven a babára. ?

(valasszukazeletet.hu)