A mai magyar társadalomban három féle nő létezik:

  1. A karriert építő nő, aki nem szeretne gyermeket. Ez a réteg számításaink szerint viszonylag vékony, ellenben ehhez az életpálya modellhez minden lehetőséget megad a társadalom, és paradox módon az ilyen személy élhet potenciálisan a legjobban, hiszen nem invesztál a jövőbe, így minden jövedelmét magára költheti.
  2. A nő, akinek családja és munkahelye is van. Ez a réteg a legnagyobb, ebbe a csoportba tartozik a magyar munkaképes korú nők 70%-a. Ők 1-2, esetleg 3 gyermek nevelése és a mukahely között egyensúlyozva élnek.
  3. Van azonban egy  harmadik réteg is, aki csak és kizárólag családanya szeretne lenni. Ez az a réteg, amelyik legtöbbet tehetné a magyar társadalom ujrateremtéséért a 3, 4, 5, vagy még több gyermek nevelésével, de ez az a csoport, amelyet a fennálló rendszer negatívan diszkriminál, mert legtöbben nem élhetnek hivatásuknak a biztos elszegényedés veszélye nélkül.

Évszázadok, sőt évezredeken át a női létforma, a gyermekek vállalása, gondozása és felnevelése volt. Ez az az életforma tehát, ami kultúrtörténetileg normálisnak mondható, és ezt sorvasztja el a valaha volt legkártyékonyabb eszmerendszer, a liberális demokrácia.

A Hivatásos Szülők program a plusz1baba.hu honlapon részletesen tanulmányozható.