Mostanra már nyilvánvalóvá vált, hogy a magyar politikai élet szereplői közül senki sem kíván a szombati „Budapest pride” elnevezésű deviáns felvonulás ellen demonstrálókhoz hivatalosan csatlakozni. Sem a rettenetesen ijesztő fekete ruhás öklüket rázó hazafiakhoz, sem pedig a békésen imádkozó hívőkhöz. Még a jobboldali, nemzetinek mondott politikai pártok sem. Sem azok híres emberei, emblematikus médiaszereplői. Inkább csak biztos távolságból figyelik a „vadmagyarok” erőfeszítéseit, nehogy összemossák őket később ezekkel!

Azon töprengek, hogy vajon miért?

Vajon miért van az, hogy Lendvai Ildikó, Gyurcsány Ferenc, Vadai Ágnes, Bősz Anett, Kunhalmi Ágnes, Bajnai Gordon az egész Momentumos csapat (és még sorolhatnánk) nem szégyelli, ha összemossák őket nemiszervükre zoknit húzó, magukból kivetkőzött, gyermekek megrontásában élen járó, nyilvánosan fajtalankodó vállalhatatlan alakokkal? De nem szégyelli az amerikai, a brit, a holland, az izraeli és a svéd nagykövetség képviselője sem, akik már bejelentették részvételüket ezen a csodálatos rendezvényen. Nem maradnak távol természetesen a legkülönbözőbb nagyvállalatok képviseletei sem, olyanok, mint a Google, az Espell és a Prezi, a BPG, a GE, az IBM, a Microsoft, a Morgan Stanley és a Ustream.

Miért ad józanságáról híres Budapesti Műszaki Egyetem, az ’56-os forradalom szülőháza helyet „pride” rendezvénynek?

Ők miért nem félnek a megbélyegzéstől? Talán azért nem, mert nem bélyegezzük meg őket! Miért nem irunk mi is ezen szervezetekhez felháborodott leveleket?

Miért félünk? Mitől félünk? Hogy majd az egyébként is minden szinten ellenséges média irkál rólunk valamit? Attól, hogy a minket egyébként is szívből gyűlölők majd elfordulnak tőlünk?

Attól félünk talán, hogy olyan elsöprően erősek leszünk, hogy valami olyasmit teszünk végre, ami megállíthatja ezt a döglesztő ragályt? Önmagunk erejétől félünk talán?

Nos, kedves leprás testvéreim, azért mi továbbra se törődjünk a gyávákkal és megalkuvókkal, a népszerűségüket patikamérlegen mérőkkel és a kényelmesekkel, hanem szombaton is álljunk ki a hitünkért, az értékeinkért, hagyományainkért, családjainkért és csatlakozzunk az ellentüntetésekhez!

Várunk mindenkit 14 órára a Hősök terére.

Budaházy Edda

Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom

Kapcsolódó: Felhívás a pride ellen