A Macedónok tudnak valamit.

Macedónia  demográfiai szempontból jól áll, hiszen azon kevés Kelet-Európai országok egyike, ahol a népességet a természetes növekedés jellemzi. Ennek elsősorban az az oka, hogy a termékenységi arányszám 1995-ig 2,1-es érték felett volt. Később itt is csökkent a termékenységi arányszám, de felismerték a probléma súlyát és a 2005-ös mélypontot jelentő 1,56-os termékenységi arányszámot számos intézkedéssel sikerült feltornáznia 1,62-ra (2016). A nem-pénzügyi jellegű intézkedések között Vladimir Gjorchev, kereszténydemokrata parlamenti képviselő megemlítette a családbarát reklámokat, illetve azt hogy az abortuszra jelentkező nők a végső döntése előtt egy orvosi vizsgálat keretében meghallgathatják a magzat szívhangját.

Magyarországon is újra és újra felmerül a magzati szívhang meghallgatásának igénye, amely után, ahogy a Macedón példa is mutatja, sok  abortuszra jelentkező nő meggondolja magát és megtartja gyermekét. Legutóbb Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom képviselője nyújtott be erről határozati javaslatot a parlamentben, melyet sajnos nem vettek tárgysorozatba.

A másik, hazánkban kiaknázatlan terület a reklámok hatása, amellyel nem, vagy csak nagyon bénán él a kormány, lásd a legutóbbi vonzónak szánt, ám riasztóra sikeredett reklámfilmet.

Alább, a sikeres Macedón reklámfilmekkel ízelítőt szeretnénk adni, milyen szellemben lenne szerencsésebb reklámozni a családalapítást és gyermekvállalást. Ezek a filmek láthatóak sűrűn a reklámblokkokban a “lábgomba krém” reklámok helyett!

A filmek magyar feliratozását megköszönjük lelkes követőinknek és egy meglepetés ajándékcsomaggal jutalmazzuk.

 

 

 

 

 

Valamint egy abortusz kritikus kisfilm: