VITA AZ ABORTUSZRÓL

2018-10-10T09:53:07+02:002018. október 10.|Abortusz, Általános hír, Videó|

Vita az Echo Tv Plusz-mínusz című műsorában

 

Dúró Dóra (Mi Hazánk Mozgalom) és Bősz Anett (Magyar Liberális Párt) vitája az  abortusz szabályozással kapcsolatban, különös tekintettel Dúró Dóra javaslatára, miszerint be kellene vezetni a terhességmegszakításra jelentkező nőknél, a magzati szívhang meghallgatásának kötelezettségét.

Nem meglepő, hogy ez Bősz Anett szerint ez gonoszság volna. Érvelésében az anyák önrendelkezése mindennél előrébb való, nem lehet őket még tovább “presszionálni” azzal, hogy a szíve alatt egy emberi lény lakozik, nem pedig egy burjánzó sejtcsomó. Arról nem esett szó, hogy az abortuszra jelentkező nők  többsége pont a környezete, a gyermek apjának, a saját szüleinek, családjának “pressziója” fenyegetései hatására dönt úgy, hogy elveteti a gyermekét.

Dúró képviselő asszony, – aki maga is három gyermek édesanyja – tisztán és világosan érvel a magzati élet emberi mivolta mellett, mely szerint, ha ezt végre figyelembe vennénk, az egész vita értelmét veszítené, ugyanis annak hogy a “a nők emberi élet kioltásához való joga” nem értelmezhető egy jogállamban.

https://www.echotv.hu/hirek/2018/10/10/plusz-minusz-minden-megfogant-eletet-vedelem-illet

Kapcsolódó:

abortuszról a Hír tv-ben

Véget kell vetni a magzatpusztításnak