Az amerikai Mississippi állam republikánus kormányzója, Phil Bryant aláírta az abortusz szigorításáról szóló törvényt. Ezzel az Egyesült Államok egyik legszigorúbb abortusztörvénye lépett életbe, melynek értelmében

tilos és büntetendő mesterséges terhesség-megszakítást végezni a magzat első szívdobbanásának ideje után, amelyet általában a terhesség hatodik hetében regisztrálnak.

A törvényt ezért is nevezték el szívdobbanás törvénynek. Elsőként tavaly Iowában lépett életbe, azóta pedig már a negyedik amerikai államban kerül bevezetésre.

Mint tudvalévő, nemrégiben New York államban megszavazták a „Reproduktív egészség törvény” -t mely a szülés pillanatáig engedélyezné az életképes magzatok elpusztítását.

 

Az egyazon ország különböző államaiban megszavazott egymásnak élesen ellentmondó törvényekből is látszik, hogy Amerikában Donald Trump elnökségével az addig akadálytalan abortuszipar megtorpanni látszik, az elnök többször is hangot adott a magzatvédelem fontosságának, legutóbb támogatásáról biztosította a washingtoni “March for Life” 650.000 résztvevőjét, ami történelmi tett.

 

Mint ismeretes, tavaly tette le hivatali esküjét az új amerikai alkotmánybíró, Brett Kavanaugh, akivel immár többségbe fordultak az életvédők a testületben. Ez az, amire a világ magzatvédői már régóta vártak, hiszen az Amerikai események mindig begyűrűznek az európai kontinensre is.

A földön azokon a helyeken, ahol tilos az abortusz nő, azokon pedig ahol szabad, csökken a népesség. Különösen veszélyeztetett az európai és az amerikai fehér lakosság. Az akadálytalanul végzett művi terhességmegszakítások végső soron megszüntetik ezt az emberi rasszt és felszámolják civilizációnkat. Itt az idő, hogy az élet harcosai végső támadást indítsanak a halál kultúrája ellen!

Alább magyar életvédő szervezetek közleménye a “Szívdobbanás” Törvénnyel kapcsolatban.

Mint magyar életvédő szervezetek, üdvözöljük a legújabban Amerikában, Mississippi Államban életbe lépett „Szívdobbanás törvény”-t!

Az amerikai Mississippi állam republikánus kormányzója, Phil Bryant csütörtökön aláírta az abortusz szigorításáról szóló törvényt. Ezzel az Egyesült Államok egyik legszigorúbb abortusztörvénye lépett életbe, melynek értelmében tilos és büntetendő mesterséges terhesség-megszakítást végezni a magzat első szívdobbanásának ideje után, amelyet általában a terhesség hatodik hetében regisztrálnak. A törvényt ezért is nevezték el szívdobbanás törvénynek. Elsőként tavaly Iowában lépett életbe, azóta pedig már a negyedik amerikai államban kerül bevezetésre.

Mint tudvalévő, nemrégiben New York államban megszavazták a „Reproduktív egészség törvény” -t mely a szülés pillanatáig engedélyezné az életképes magzatok elpusztítását.

Az egyazon ország különböző államaiban megszavazott egymásnak élesen ellentmondó törvényekből is látszik, hogy a jó és rossz harca a célegyenesbe érkezett. Az élet és a halál pártján álló erők végső összecsapása egyre közelebb van, ami Amerikában történik, arra Európában is számítani kell. Nem mindegy azonban, hogy az életet védők, vagy az abortuszra emberi jogként tekintők aratnak-e végső győzelmet.

Aláírásunkkal támogatni kívánjuk az amerikai magzatvédők küzdelmeit, vallva az élet létrehozójának parancsát: „szaporodjatok, sokasodjatok és töltsétek be a földet.”

 

Alfa Szövetség az Életért

A Magyar Családokért, a Megmaradásért Alapítvány

Betlehem Ima és Életvédő Csoport – Veszprém

CitizenGo – Magyarország

Európai Családtudományi Társaság

Human Life International – Magyarország

Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom

József Szövetség

Kiáltás az Életért Egyesület

Magyar Keresztény Misszió

Magyarok Európában Egyesület

Tégy az abortusz ellen közösség

2=1 Családsegítő és Házasmisszió Alapítvány