A Patent Egyesület honlapján segítséget kínál a bántalmazott nőknek, utat mutat a családon belüli erőszak áldozatainak és segíti őket. Nem kívánjuk elvitatni az Egyesület azon a jó szándékát, hogy a valóban bántalmazott nők ki tudjanak állni magukért, gyermekeikért, és bizonyára vannak, akiknek ez nagy segítség. Azonban látnunk kell, hogy a kérdés nem ilyen egyszerű. Tevékenységük sokszor vezet családellenes megnyilvánulásokhoz, az apák demonizálásához is. Többek között megtámadnak minden próbálkozást, amely az abortálásra váró magzatgyermekek megmentésére vállalkozik.

„Sürgősen fel kell ébredni, és határozottan ki kell állni a nők abortuszhoz való jogáért” – olvashatjuk honlapjukon, holott a családon belüli erőszak elsődleges formája az abortusz, amellyel gyermekük elpusztítására kényszerítjük az anyákat. A gyermekbántalmazás alapformája ugyancsak az abortusz, amellyel megöljük a magzati életkorú gyermeket.

A PATENT név (Patriarchátust Ellenzők Társasága) egyébként arra utal, hogy elsődleges célpontjuk a patriarchális családtípus, amelyben a férfihatalom megtestesítőjét, a nők elnyomásának és jogfosztottságának fő forrását látják, tehát szélsőségesen feministák és férfiellenesek. Az abortuszturizmusra buzdító honlapot is ők menedzselik, biztos kevesebb sikerrel, mint kezdetben, mert az Alfa Szövetség kezdeményezésére a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség elmarasztalta őket az abortusz, törvényben tiltott hirdetése miatt.