“Az Isztambuli Egyezmény ratifikálása a gender ideológia trójai falovát
jelentheti Magyarország számára.”

A hagyományos férfi és női szerepek alatt olyan évszázadok, évezredek alatt kialakult életvezetési gyakorlatot értünk, amely a két nem különbözőségéből adódó sajátos képességek és készségek révén, biztosítja az emberi közösségek életben maradását és gyarapodását.

Napjainkban egyes szexuálisan aberrált csoportok és érdekkörök, általában a balliberális pártokkal karöltve célul tűzték ki ezen szerepek lebontását, és a másként gondolkodók megbélyegzését és ellehetetlenítését. Ennek a kísérletnek az egyik előretolt hivatalos dokumentumának szánják az úgynevezett Isztambuli Egyezményt.

Ez az első nemzetközi egyezmény, amely tartalmazza a nemek definícióját, a biológiai nemen kívül megalkotva az egyébként értelmezhetetlen társadalmi nem kategóriáját, amely a nőkhöz és a férfiakhoz sajátos szerepeket és viselkedésformákat társít.

Számtalan szervezet tiltakozott az egyezmény ratifikálása ellen, köztük a Férfihang Civil Társaság, a CitizenGo és az Apák az Igazságért Egyesület is.

Az Emberi Méltóság Központ állásfoglalása:

Az utóbbi évtizedekben a házasságot nem a férfi és nő egységeként éljük meg, hanem – mintha a marxista ideológia rávetődne a jelenünkre – egymás “legyőzéseként”. A feleség a férj ellen, a gyerek a szülő ellen, a diák a tanár ellen küzd. A nőket nem anyaként, hanem dolgozó nőként értelmezzük, akinek csak másodlagos a családban betöltött szerepe. Ez a felfogás tükröződik a demográfiai mutatókban, és a olykor a politikai döntésekben is. Erre épül az Isztambuli Egyezmény is, melyet az Európa Tanács tagországai közül már többen aláírtak és ratifikáltak. Állásfoglalásunkban kifejtjük aggályainkat az Egyezménnyel kapcsolatban.

Kapcsolódó: Szexuális devianciák