Október 24-én sikeresen lezajlott az első nemzeti radikális népesedési konferencia a budapesti Hazatérés Templomában. A rendezvénynek otthont adó Szabó Dezső színházterem megtelt érdeklődőkkel, fiatalokkal és idősebbekkel, és voltak olyanok is, akik csecsemővel érkeztek.
A konferencia háziasszonya Budaházy Edda volt, aki bevezetőjében kiemelte a magyarság népességfogyásának drámai helyzetét, és annak fontosságát, hogy ez a kérdéskör végre megkapja a megfelelő figyelmet a közéletben és a törvényhozásban.
Külön köszöntötte a megjelent nemzeti radikális szervezetek képviselőit is, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Betyársereg, a Magyar Önvédelmi Mozgalom és a Magyar Nemzeti Gárda képviselőit. Professzor dr. Pokol Béla „Európa végnapjai” című könyve kapcsán levetítésre került a szerzővel készült rövidfilm, amelyben a jelenlévők szembesülhettek a szomorú valósággal, miszerint a népességfogyásnak három alapvető oka van: a magyar nők alacsony gyermekvállalási hajlandósága, szemben a cigányság rendkívüli mértékű szaporodásával, valamint az, hogy a nyugat-európai országok elszivattyúzzák a magyar munkaképes lakosságot.

Felszólalók:

Téglásy Imre az Alfa Szövetség elnöke szólt az abortuszok tarthatatlanságáról

Dúró Dóra a Jobbik országgyűlési képviselője gyermekvállalás a tudatosságának fontosságáról

Bertha Szilvia volt országgyűlési képviselő a karrier és  család összegyeztethetőségéről

Budaházy György tisztázta a fajvédelem és a fajgyűlölet közötti különbséget

Király Ignác, aki 16 gyermeket adott a nemzetnek, beszélt a nagycsalád nehézségeiről és áldásairól, a férfi és nő egymás és Isten iránti hűségéről és a mindent összetartó szeretet fontosságáról

Dr. Magyar Gábor a vidék nyújtotta lehetőségekről

Szabó Adrien a zenei és táncos anyanyelvünkről szólt.

Összefoglaló videó