HAJRÁ IOWA!

2018-05-19T01:26:27+02:002018. május 5.|Abortusz, Általános hír|

Az Iowában most elfogadott törvény a magzat első szívdobbanásától tiltja az abortuszt, amely szívdobbanás általában a várandósság hatodik hete körül történik meg. 

Az abortuszhoz való jog mellett kiálló (pro-choice) és az emberi magzatot puszta sejtcsomónak definiáló szervezetek természetesen tiltakoznak (például a planned Parenthood nevű szervezet).

“Mai jó hír. Bár az ember a fogantatás pillanatától számít az emberi fajhoz tartozónak, azt hiszem abban mindenkivel kiegyezhetünk, hogy akinek dobog a szíve az nem egy “sejtcsomó”. Hajrá Iowa, talán valami elkezdődött a tengeren túlon! Ja, és kiváló lehetőség a hazai, liberális szabályozás módosítására.” – írta Kemenár Zoltán facebook oldalán, és milyen igaza van! Talán a hazai abortusszabályozásban is itt az idő a változtatásra.

Az elfogadott törvény csak abban az esetben tesz kivételt, ha a terhesség nemi erőszak vagy vérfertőzés következménye, és ezt az áldozat jelentette is a hatóságoknál.

A Des Moines-i, republikánus többségű szenátus 29-17 arányban fogadta el a törvénytervezetet, így most az Kim Reynolds republikánus párti kormányzó elé kerül aláírásra.