FERENC PÁPA AZ ABORTUSZRÓL

2018-06-21T13:08:15+02:002018. június 20.|Abortusz, Általános hír|

Szombat este, június 16-án, egy családszövetségnek tartott beszédében Ferenc pápa ismételten hangsúlyozta, hogy Isten álma a családra nézve egy férfi és egy nő között jön létre, a beteg vagy fogyatékos gyermekek abortálását pedig a holokauszthoz hasonlította.

“Hallottam, hogy divatos, vagy legalábbis megszokott, hogy amikor a várandósság első néhány hónapjában vizsgálatokat végeznek, hogy lássák, a gyermek egészséges-e, vagy van-e valamije, az első ajánlat: szabaduljunk meg tőle.”

Ez, mondja Ferenc pápa,  „gyermekek meggyilkolása… hogy könnyű életünk legyen, megszabadulunk egy ártatlantól.”

„Fájdalommal mondom. A múlt században az egész világot megrázta, amit a nácik tettek a faj nemesítéséért. Ma is ugyanezt tesszük, csak fehér kesztyűkkel.”

“Ez erőszak, de mi is ugyanezt tesszük” – hangsúlyozta a pápa az olasz média szerint azt követően, hogy hazája, Argentína Írország után szintén az abortusz legalizálása mellett szavazott.

Üdvözlendő a pápa megnyilatkozása, a szomorú benne csak az, hogy náci ideológiáról beszél, mint ami a XX. században az egész világot megrázta, a kommunisták és a kommunizmus százmillió áldozata és bűne helyett, ami sokkal jobb lenne hasonlatnak. Ezen kívül tény az is, hogy a Szovjetúnióban már 1955-ben bevezették a legális abortuszt, még egy okkal több tehát, hogy inkább ezzel példálózzunk.

 

Kapcsolódók:
„Összefogás az abortuszmentes Magyarországért”
Ha még nem csatlakozott, kérem, tegye meg most!

MInisztertanácsi határozat az ország megrokkantásáról