Augusztus 19‐én, a “pride hét” keretein belül zajlott a Miért legyünk feministák? című esemény, amit az alábbi gondolatkörrel hirdetett meg a szervező Pride Academy: 

“Miért elengedhetetlen a feminista szemlélet az lmbtq aktuvizmushoz és miért nincs feminizmus lmbtq szempontok nélkül?”
Akit a téma érdekelt, Antoni Ritanak, a Nőkért Egyesület elnökének magvas gondolatait ismerhette meg,

Antoni Rita

kivéve persze, ha úgy érezték, hogy a látogató másféle világnézettel érkezett, mert akkor a toleráns liberális feministák a jelentkezőt nemes egyszerűséggel nem engedték be a rendezvényre a házirendre hivatkozva.
Budaházy Edda, a Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom vezetője is kinn rekedt, aki úgy fogalmazott:
Két, a társadalomra és minden egészséges nemzetre rendkívül veszélyes ideológia nászának lehetünk tanúi: a szélsőséges feminizmusnak és a gender ideológiának, melynek erői egyesülve egy igazi szörnyszülöttet hoznak létre, tagadva mindent, ami a női nem lényege, a férfi és nő együttműködésének és szerelmének a csodája, maga a Teremtés. Pedig Magyarországnak nem feministákara, hanem családanyákra lenne szüksége. Az átlag ember sajnos nem értesül az lmbtqp mozgalom aknamunkájáról és elcsodálkozik, amikor egy-egy durva megnyilvánulásukkal találkozik, mint például a szivárványos zászló a városházán vagy a magamutogató pride felvonulás, de a felszín alatt veszélyes aknamunka folyik.
Még nagyobb baj, hogy úgy tűnik, a hatóságok sem vizsgálják mi zajlik ezeken az eseményeken valójában, pedig álláspontunk szerint több esetben törvénysértésre vagy a jogszabályok kijátszására buzdítanak a szervezők, például amikor elmondják, hogyan juthatnak a homoszexuálisok gyerekekhez, vagy miképp terjesszenek lmbtqp tanokat a nevelők az iskolákban.