DR. CSÓKAY ANDRÁS: ABORTUSZ, MIGRÁCIÓ ÉS A BUDAHÁZY ÍTÉLET

2018-07-31T01:51:34+02:002016. szeptember 23.|Abortusz, Általános hír, Migráció|

Ha az ember mélyen gondolkodik, sok bölcsességet tud mondani. Azonban bölcs mondás jöhet gonosz embertől is, ezért nagyon lényeges, hogy ki mondja. A fentieket Teréz anya állította, azt viszont, hogy „minden ország, amely meghasonlik önmagával, elpusztul”, Jézus mondta, maga a második isteni személy, az élő Isten fia, aki értünk, bűnös emberekért szörnyű halállal halt meg a kereszten. Harmadnapra feltámadt, így már itt a földön bevont minket az örök boldog életbe, ha hiszünk benne, és követjük őt. Egy kisebb közösség, egy család, de éppen az egész emberiség is meghasonulhat önmagával, ha elutasítja az irgalmat és az igazságot. Minél mélyebben kellene ezeket a dolgokat átélni, hogy patikamérlegen tudjunk egyensúlyozni az irgalom és az igazság között. Ezt tette mindig Teréz anya, akit a napokban szentté avattak, s aki Jézus követőjeként példaképünk lehet az igazságok kimondásával és az irgalom gyakorlásával.

Ma a világ, Európa s benne Magyarország legnagyobb problémája az abortusz. Országunkban naponta 122, Európában 4000, a világban körülbelül 120 ezer magzatelhajtás történik. Kétségtelen, hogy nagy eredmény a hazai családbarát politika, amelynek következtében 2015-ben kilencezerrel kevesebb abortusz történt, mint 2010-ben. Nagyobb az élni akarás, és ez jó. De egy hazai vagy külföldi kórházban, klinikán még mindig úgy van a napi műtéti kiírás, hogy mondjuk 1-es műtő: hasi sebészeti műtétek; 2-es: szívsebészet; 3-as műtő: ortopédia; 4-es: trauma; 5-ös: nőgyógyászati műtétek, közte mondjuk öt magzat meggyilkolása. És ez nem teológiai kérdés. Az orvostudomány bebizonyította, hogy az emberi élet a fogantatással kezdődik, nem a bölcsődei vagy óvodai iskolai felvétellel és nem is a születéssel. Nobel-díjat is adtak érte a DNS felfedezésekor a hatvanas évek elején.

Isten nem büntet soha, a bűn magában hordozza a büntetést. Igen, kell átmenetileg kerítés, hogy szabályozottan befogadhassuk azokat, akik a kereszténység által ihletett alkotmányunkat, törvényeinket elfogadják, és ezt mi döntsük el, ne Brüsszel. Szó sincs arról, hogy mi nem akarunk befogadni. De ugyanennek a törvényi rendszernek igazságosnak kell lennie azokhoz is, akik a borzalmas kommunista ideológia ellen felhevültebben harcoltak, mint az átlagpolgár. Senkit nem öltek meg, senkinek nem nyomták ki a szemét Budaházyék. A 2006-os szemkilövők szabadlábon lehetnek, Budaházy Györgynek meg 13 év fegyház? Megőrültünk? Ki volt ez a bíró? Reméljük, csak egy ottragadt kriptosztálinista. Elvadult lelkű gyilkosok kapnak jóval kevesebbet, és mi, orvosok is szabadlábon vagyunk, pedig eltűrjük, hogy akár a mellettünk lévő műtőben napi 3-5 gyermeket legyilkoljanak. Sőt, fizetésemelést kérünk, amit a kormány meg is ad. Megbolondultunk? Fizetést sem lenne szabad adni, hogy ezt elviseljük, nemhogy fizetésemelést!

Fontos a menekültügy, a gyász az itáliai földrengés miatt, a terrorista merényletek miatt, a Budaházy Györgyre kirótt igazságtalan ítélet miatt, és sorolhatnám a meghasonlási forrásokat, de mindez töredéke az Európát és a világot megtámadó magzatelhajtásoknak. És ezt mi, orvosok végezzük el. Politikai párttól erre az ügyre megoldás nem várható, hiszen az, aki tiltást vezetne be ebben a kérdésben, elbukná a választásokat. De kampányolni, az embereket, főleg a fiatalokat felvilágosítani, a jó ügyre pénzt szánni minden további nélkül lehetne. Látjuk az utcai plakátokat a menekültkérdésben, miért ne lehetne az abortusz ellen ugyanígy kampányolni? Kétségkívül bátorság kellene hozzá. Rajta, kereszténydemokrata képviselők, tegyétek meg! Ha a legnagyobb bűn megoldást talál, sorban el fog tűnni a többi is. Lesz gyermekáldás, ahogy Böjte atya kéri, megoldódik a migránsválság, és nem fognak születni embertelen bírói ítéletek. Álljunk be végre Krisztus zászlaja alá!

Szerző: dr. Csókay András idegsebész

forrás: MNO