Magyarország 13 éve az Európai Unió tagja. Ezen idő alatt a magyar gazdaság, az ígéretek ellenére nem lett Nyugat-európai színvonalú, a magyar munkavállalók bére az ígéretek ellenére nem közelítette meg a Nyugat-európai munkavállalók bérét, a magyarországi gyermekszületések száma nem pedig emelkedik látványosan. A Magyarországról elvándorlók száma nő, a magyar lakosság egészségügyi mutatói rosszak.  A Nyugat-Európai cégek térnyerése hazánkban óriási, miközben elszívják kitanult, művelt szakembereinket az országból a saját munkaerőhiányuk pótlására, ezzel nagyban hozzájárulva az ország elnéptelenedéséhez.

Ezek a folyamatok bizonyítják, hogy Magyarország számára az Európai Uniós tagság több szempontból is hátrányos, liberális törvényei ránk kényszerítve a magyar őshonos népesség elszegényedését, elvándorlását és kihalását eredményezi.

Hazánk népességfogyása az többi európai országhoz hasonlóan kritikus méreteket ölt, a szaporodási ráta 1.5, ami nem elegendő a népesség fennmaradásához.

Ezen felül az utóbbi két évben tömegével érkeznek határainkra az idegen fajtájú és kultúrájú népek a balkánról, Afrikából, Afganisztánból, Szomáliából és egyéb területekről, mely gazdasági és egyéb menekültek befogadására az Európai Unió vezetői kényszeríteni akarnak minket.

Mi magyar emberek, a Nemzeti Radikális Népesedési Konferencia résztvevői kinyilvánítjuk, hogy bár elfogadjuk és tiszteljük a világ sokszínűségét, más kultúrák értékeit, más emberek méltóságát, nem szeretnénk Nyugat-Európa sorsára jutni, nem szeretnénk idegen bevándorlókkal feltölteni városainkat, menekültek millióit eltartatni, etnikailag keveredni velük, közöttük élni. Kinyilvánítjuk, hogy jogunk van a saját önrendelkezésünkhöz, hogy saját etnikai csoportjainkkal formáljunk közösségeket. Kinyilvánítjuk továbbá, hogy mivel az európai kontinensen az őslakos fehér ember lélekszáma rohamosan csökken, az idegen bevándorlók lélekszáma pedig rohamosan nő, azok a döntéshozók, akik a tömeges bevándorlást szorgalmazzák, az idegen kultúrából érkező emberek asszimilációjának erőltetéséért felelősek, és ez ellen semmit nem tesznek, népirtás bűncselekményét hajtják végre, melyért büntetőeljárás alá vonhatók és akár életfogytiglani szabadságvesztésre ítélhetők.

Budapest, 2016.04.01.