ÉLETVÉDŐ VÁLTHATJA A LEKÖSZÖNŐ AMERIKAI ALKOTMÁNYBÍRÁT

2018-06-28T11:53:47+02:002018. június 28.|Abortusz, Általános hír|

NAGYSZERŰ HÍR AZ ÉLETVÉDŐKNEK! Beadta nyugdíjazási kérelmét Trump elnöknek az amerikai Legfelsőbb Bíróság idén 81 éves tagja, Anthony Kennedy.

Az alkotmánybíróságként funkcionáló kilencfős testületben mostanáig 5:4 arányban többségben voltak a liberális, abortuszpárti bírók. A magát katolikusnak valló Kennedy távozásával és a helyére kerülő új bíró szolgálatba állásáig a testületben átmenetileg kiegyenlítődnek a viszonyok.

Trump elnök azonban már az elnökválasztási kampányában beígérte, hogy a korosodó liberális bírók valamelyikének távozásával a helyére életvédő bírót jelöl. A jelöltet az amerikai törvényhozásnak is jóvá kell hagynia, addig a személye várhatóan hatalmas politikai támadásoknak lesz majd kitéve, és a szolgálatba állását Amerika liberálisai minden eszközzel akadályozni fogják.

Anthony Kennedy

Amennyiben ugyanis egy ilyen bíró szolgálatba áll, a testületben 5:4-re változik az arány az életvédők javára. A szintén életvédő Trump elnök korábban azt ígérte, az arány megváltozásával felülvizsgáltatja majd az Egyesült Államok abortuszszabályozását. Ez pedig a jelenlegi megengedő, liberális abortuszszabályozás végét jelentheti, ami világszerte dominószerű hatást indíthat el a megengedő abortuszszabályozásokkal szemben.

A Legfelsőbb Bíróság bíráinak szolgálati megbízatása a halálukig, vagy az önkéntes távozásukig tart. A testület legidősebb tagjai jelenleg a liberális politika emberei, a várható távozásukkal így tovább romolhat a bíróságban ennek az ideológiának a képviselete.

A hírek szerint az amerikai szenátus republikánus képviselői még idén ősszel jóvá akarják hagyni a Legfelsőbb Bíróság új tagjának kinevezését.

A tét tehát óriási, Kennedy távozásával pedig a lehetőség a markáns változásra megnyílt.

Itt a lehetőség, hogy erre a változásra a Magyar Kormány is reagáljon.

Trump és Kennedy

Bővebben a gyorshírről a ChurchMilitant televízió oldalán:

https://www.churchmilitant.com/…/supreme-court-justice-anth…

Forrás: Katolikus válasz